Je bent hier:

Osteopathie

 

https://agenda.crossuite.com/OsteopathieVerbruggheB/l/n5r4v5z5j454s2b44444/o/d433d4a4

Praktijk te Oostduinkerke : Albert I laan 109

U wilt een afspraak maken of een vraag stellen aan onze osteopaat Bastian Verbrugghe? Klik dan hier ! 

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een manuele onderzoeks- en behandelmethode van het bewegingsapparaat en weefsels in het lichaam. De osteopaat onderzoekt en behandelt manueel de bewegingsmogelijkheid van al deze systemen en zoekt naar bewegingsbeperkingen die een verband kunnen hebben met de klacht van de patiënt. Osteopaten maken gebruik van een uitgebreide praktische kennis over anatomie, fysiologie, neurologie en pathologie.

Een osteopaat zal alle blokkades en bewegingsbeperkingen in het lichaam, die met de klacht verband houden, in kaart brengen. Zo gaat hij op zoek naar de oorzaak van de klacht en behandelt deze door middel van manipulaties, spiertechnieken en mobilisaties van de weefsels. De osteopaat geneest op zich niet maar versterkt het lichaam en herstelt de (lichaam)balans zodat het zelfgenezend vermogen versterkt. Dit doet hij door blokkades en bewegingsbeperkingen die een genezing in de weg staan, op te heffen.
 

Hoe verloopt een behandeling?

De behandeling begint altijd eerst met een uitgebreid vraaggesprek. De osteopaat zal niet alleen vragen naar de klachten, hij zal ook informeren naar medische voorgeschiedenis en eventuele andere medische behandelingen.

Daarna stelt de osteopaat een klinisch bilan op: hij zal je manueel onderzoeken en houdt rekening met andere nuttige gegevens zoals radiografieën. Pas dan zal de osteopaat beslissen of hij je wel of niet kan behandelen. Indien niet zal hij je doorverwijzen naar de huisarts.

Na de behandeling heeft het lichaam minimum een 2 à 3tal dagen de tijd nodig om te reageren op de technieken en opnieuw het evenwicht te herstellen.